Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

10 «τρικ» που μπορεί να σας βοηθήσουν

Τα πιό κάτω μικρά μυστικά μπορεί να σας βοηθήσουν να κάνετε επιτυχημένη τη δίαιτά σας.

1 Τρώτε περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα και μειώστε, όσο πιο πολύ μπορείτε, τις ποσότητες. Η αίσθηση ότι σε 2-3 ώρες θα φάτε και πάλι, έστω δυο- τρεις μπουκιές, θα σας κάνει να μην προσπαθείτε να χορτάσετε... προκαταβολικά, φοβούμενοι ότι δεν θα αντέξετε μέχρι το επόμενο γεύμα.

2
Εντοπίστε τις 2-3 μεγαλύτερες αδυναμίες σας, δηλαδή τις παχυντικές τροφές που συνηθίζετε να τρώτε περισσότερο και σε ανεξέλεγκτες ποσότητες, και αν δεν μπορείτε να τις βγάλετε εντελώς από την καθημερινότητά σας, αντικαταστήστε τις με κάποια υποκατάστατα. Για παράδειγμα, αν καταναλώνετε πολλή φέτα, βάλτε στη θέση της ανθότυρο. Αν πίνετε πολλή μπίρα, προσπαθήστε να καλύψετε την ανάγκη σας για αλκοόλ με λευκό κρασί ή τσίπουρο.

3
Κάντε μια λίστα με τροφές- κυρίως σνακ- που δεν παχαίνουν (ή παχαίνουν πολύ λιγότερο από τις άλλες) αλλά σας αρέσουν κιόλας. Για παράδειγμα, στήθος βραστής ή ψητής γαλοπούλας σε φέτες, κριθαρένια παξιμαδάκια, καρότα ή ένα φρούτο. Στις «δύσκολες» στιγμές διαλέξτε κάποια από αυτές και σβήστε την πείνα σας. Μην αφήνετε ποτέ τον εαυτό σας να πεινάσει πολύ, αλλά ούτε και να χορτάσει πολύ.

4 Δοκιμάστε καινούργιες, διαφορετικές συνταγές για κάποια από τα φαγητά που σας αρέσουν. Για παράδειγμα, αν λατρεύετε τις μακαρονάδες, μη στερηθείτε εντελώς τα μακαρόνια, αλλά φάτε τα χωρίς «αμαρτωλές» σάλτσες, με λίγο τριμμένο τυρί ή μια απλή σάλτσα με βάση τη φρέσκια ντομάτα. Μαγειρέψτε τα λαδερά σας με ελάχιστο λάδι και προσθέστε στο πιάτο σας λίγο ωμό ελαιόλαδο. Ζυμώστε τα μπιφτέκια σας χωρίς ψωμί, με λίγη ντομάτα.

5
Πίνετε άφθονο νερό. Πέρα από το γεγονός ότι βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού - όπως λένε οι ειδικοί - σας δίνει την αίσθηση του κορεσμού.

6 Αλλάξτε, αν μπορείτε, κάποιες φαινομενικά αθώες μικρές καθημερινές συνήθειές σας. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, να συνηθίσετε να πίνετε τον καφέ σας σκέτο. Αν μέχρι σήμερα βάζατε 2-3 κουταλιές ζάχαρη και πίνατε 2-3 καφέδες την ημέρα, θα γλιτώσετε πολλές «τζάμπα» θερμίδες.

7 Σηκωθείτε από το τραπέζι λίγο πριν βεβαιωθείτε ότι χορτάσατε. Σε λίγα λεπτά θα καταλάβετε ότι πράγματι δεν πεινούσατε άλλο.

8 Κόψτε ή περιορίστε το αλάτι. Δοκιμάστε το πιπέρι ή κάποια άλλα μπαχαρικά ή μυρωδικά, ανάλογα με το φαγητό.

9 Βρείτε ενδιαφέροντα που θα γεμίσουν κάποιες ώρες αμηχανίας. Γιατί αυτές είναι οι πιο «επικίνδυνες» ώρες.

10
Μη διστάζετε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας τρώγοντας πού και πού κάτι που σας έλειψε πολύ. Τον πρώτο καιρό μια- δυο φορές τον μήνα και στη συνέχεια πιο συχνά. Θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε ισόβια καταδικασμένος σε οποιαδήποτε στέρηση.

ΠΗΓΗ : ΤΑ ΝΕΑ, Ένθετο Υγεία