Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Park Jee Young, ετών 22




Park Jee Young, ετών 22. Μάρτυρες την είδαν να μοιράζει σωσσίβια και να βοηθά ανθρώπους να δραπετεύσουν από τη κόλαση. Όταν της τέλειωσαν τα σωσσίβια, πήγε σε άλλο πάτωμα για να βρει και άλλα.

Όταν ρωτήθηκε, σύμφωνα πάλι με μάρτυρες, γιατί δεν φορούσε και αυτή σωσσίβιο, απάντησε ότι το πλήρωμα θα φορέσει τελευταίο και ότι η ίδια πρώτα πρέπει να βοηθήσει τους επιβάτες.

Η Park τώρα πια δεν μπορεί να βοηθήσει κανένα. Κείται στο δωμάτιο μνήμης που έχει ετοιμαστεί για αυτή στη πόλη Incheon. Ένας άνθρωπος με τραύματα στο κεφάλι εμφανίστηκε στο χώρο αυτό. Όταν οι συγγενείς της Park τον ρώτησαν τι γύρευε εκεί, εκείνος τους είπε ότι ήταν επιβάτης στο φέρρυ, τραυματίστηκε και η Park του έβαλε μια πετσέτα στο ματωμένο κεφάλι του και τον βοηθούσε καθώς η στάθμη του νερού ανέβαινε.

“Ήταν τόσο υπεύθυνη και τόσο ευγενική”, λέει η Jung Jee Kwon γιαγιά της Park, που δεν...

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Το μεγαλύτερο θαύμα του Ιησού - Η Ανάσταση του Λαζάρου καρέ-καρέ

Η άγια αυτή μορφή κατοικούσε στο μικρό προάστιο της Ιερουσαλήμ τη Βηθανία κι είχε δύο αδελφές, τη Μάρθα και τη Μαρία.

Στο σπίτι τους, το φιλόξενο σπίτι τους, πολλές φορές ο Ιησούς είχε ξαποστάσει μαζί με τους μαθητές Του και είχε δοκιμάσει τις στοργικές περιποιήσεις τους.

Κάποια φορά όμως, όπως αναφέρει ο ευαγγελιστής Ιωάννης (ια', 3), που ο Κύριος βρισκόταν στη Γαλιλαία «πέραν του Ιορδάνου εις τον τόπον όπου ην Ιωάννης το πρώτον βαπτίζων», έμαθε πως ο φίλος Του ο Λάζαρος ήταν άρρωστος.

Του το είχαν διαμηνύσει οι αδελφές του με τούτα τα λόγια: «Κύριε, ίδε όν φιλείς ασθενεί» (στίχ. 3). Κύριε, να, αυτός που τόσο πολύ αγαπάς, είναι άρρωστος.

Σαν ήκουσε όμως ο Ιησούς τούτο, είπε: Αυτή η αρρώστια δεν είναι για θάνατο, αλλά για να φανεί η δόξα του Θεού. Κι έμεινε εκεί στον τόπο που βρισκόταν ακόμη δύο μέρες κι ύστερα είπε στους μαθητές Του: «Άγωμεν εις την Ιουδαίαν πάλιν». Πάμε πάλι στην Ιουδαία. ...

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ευτυχίας μας το δίνουν... τα πουλιά. Από τη γέννησή τους μέχρι το θάνατο υμνούν τη ζωή με το τραγούδι τους! Ανεξάρτητα από τη διαθεσιμότητα της τροφής ή του νερού και τις άλλες συνθήκες της ζωής τους, νοιώθουν ευτυχισμένα χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο. Και όταν κάποιος δεν χρειάζεται ιδιαίτερο λόγο για να είναι ευτυχισμένος, είναι πάντα ευτυχής!

ΕΝΑ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΙ ΕΝΤΕΚΑ ΣΕΝΤΣ.

Πόσο κοστίζει ένα θαύμα.

Πήρε τα κέρματα και πήγε στο φαρμακείο της γειτονιάς.

Ο φαρμακοποιός, εκείνη την στιγμή, μιλούσε με ένα καλοντυμένο κύριο και δεν πρόσεξε την μικρή. Το κοριτσάκι έκανε κάποιο θόρυβο με τα πόδια του, αλλά τίποτε. Τότε πήρε ένα από τα κέρματα της και το χτύπησε πάνω στο γραφείο του.

- «Τί θέλεις; την ρωτά κάπως εκνευρισμένος εκείνος, «Δεν βλέπεις, ότι μιλώ με τον αδελφό μου, που έχω χρόνια να τον δω;»
Τότε η μικρή τού είπε:

- «Θέλω να σου μιλήσω για τον αδελφό μου, που είναι πολύ άρρωστος, και θέλω να αγοράσω ένα θαύμα!

- «Συγγνώμη», της απάντησε αυτός, «αλλά δεν πουλάμε θαύματα.»

- «Ξέρετε», είπε το κοριτσάκι, «ο αδελφός μου έχει κάτι στο κεφάλι του, που μεγαλώνει, κι' ο μπαμπάς μου λέει, ότι μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει. Λοιπόν, ποσό κάνει ένα θαύμα για να το αγοράσω. Έχω χρήματα...».

Ο αδελφός τού φαρμακοποιού, που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την συζήτηση,...