Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

André Rieu

Ο André Rieu είναι ένας 62χρονος Ολλανδός βιολιστής, από τους μεγαλύτερους σήμερα εν ζωή μαέστρους κλασικής μουσικής. Θεωρείται ο κορυφαίος ερμηνευτής στον κόσμο των βάλς των Γιόχαν Στράους (πατέρα & υιού). Από το 1987 δημιουργεί την διάσημη ορχήστρα του: Johann Strauss Orchestra, με 50 περίπου εξαιρετικούς μουσικούς. Έχει γυρίσει όλο τον κόσμο και έχει παίξει στα μεγαλύτερα θέατρα & αίθουσες του κόσμου. Του έχει απονεμηθεί 2 φορές το World Music Award.

Το 2001 δίνει στην ιστορική αίθουσα συναυλιών της Αγγλίας, το Royal Albert Hall του Λονδίνου, μια από τις σπουδαιότερες συναυλίες του, το Millenium Concert, (η οποία μάλιστα ηχογραφείται ζωντανά και κυκλοφορεί αργότερα σε CD).

Επιλέγει για το κλείσιμο της συναυλίας, το κομμάτι που περιλαμβάνει το βίντεο που ακολουθεί απ' το YouTube. Το τι επακολουθεί στην αίθουσα το "περιγράφει" το ίδιο το βίντεο.

Η συναυλία δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με το επίσημο Ελληνικό Κράτος, δεν διοργανώθηκε από κάποιο κρατικό ή ιδιωτικό ελληνικό φορέα, ούτε συμμετέχει σ' αυτήν με οποιονδήποτε τρόπο κάποιος Έλληνας, σαν μουσικός, μάνατζερ, οργανωτής ή απλός θεατής. Το θέατρο είναι κατάμεστο από Βρετανούς -και όχι μόνο- όλων των ηλικιών.

Αυτό που "τιμάται" από τον André Rieu, με την επιλογή του, είναι μια κλασσική σύνθεση του 20ου αιώνα που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα στενά όρια της νεοελληνικής μιζέριας και έχει γίνει μέρος της παγκόσμιας μουσικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το βίντεο στο YouTube έχει πάνω από 2.000.000 προβολές.

Απολαύστε το.


http://www.youtube.com/watch?v=ia34kknFpk0